O casuta de joaca poate avea o multime de forme. Forma clasica arata ca o adevarata casa in miniatura. Poate fi construita direct pe pamant sau inaltita pe niste stalpi. Casute din copac sunt constructii ideale pentru parcuri, gradinite, pensiuni, hoteluri, tabere sau in curtea casei. Casuta din lemn de calitate superioara ca un mediu sanatos si sigur de joaca pentru copii. Este un cadou ideal pentru o zi de nastere. Casutele nu au nevoie de fundatie de ciment, dar este bine sa nu fie asezate direct pe pamant, ci inaltate putin, astfel incat apa de la precipitatii sa nu le afecteze. De regula, se folosesc pavaje din cauciuc.

Parintii intreb frecvent: pana la ce varsta poate copilul sa o foloseasca? Cel mai mic beneficiar al unei casute poate avea 2 ani, iar cel mai “varstnic” chiar si 12 ani. Dupa ce copii sau adolescentii nu mai sunt atrasi de casuta, ea poate fi folosita ca spatiu de depozitare pentru diverse unelte sau materiale pentru gradina. In principiu, orice casuta poate fi dezasamblata si mutata in alta parte.
Accesorii si decoratiuni
Subo casuta din copac ridicata pe piloni se poate amenaja unei gropi cu nisip sau a unui mic loc de luat masa. Poate fi dotata cu un tobogan care le va asigura copiilor o distractie maxima. Cu fixarea pe unul dintre peretii casei bucati de cauciuc colorate sau elemente de catarare pentru exersarea alpinismul. Iar in prelungirea casutei se pot monta unul sau mai multe leagane.
O casa din copac din lemn masiv stimuleaza intr-un mod exceptional imaginatia si creativitatea copilului!