Zilele sunt tot mai reci și mai întunecate. Frunzele cad din copaci, plouă aproape în fiecare zi și câteodată, chiar și fulgii apar în atmosferă. Vremea rece a apărut cu siguranță. Este timpul să-ți adaptezi grădina și cadrul de cățărat la aceste condiții mai reci. Acest blog vă oferă câteva sfaturi pentru a vă putea proteja cadrul de cățărat din lemn și grădina pe timpul iernii.

zapada loc de joaca iarna

Din cauza condițiilor de vreme rece și umedă pe care le aduce iarna, copii probabil nu vor mai dori să se joace atât
de des la locul de joacă din grădină. Și totuși, dacă o fac,să știți că este important să vă asigurați că locul de joacă este sigur. Frunzele alunecoase se adună repede și în cantități mari la locul de joacă din grădină. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să le îndepărtați. Acest lucru împiedică alunecările neplăcute precum și alte accidente. Pentru a vă asigura că toate componentele locului de joacă vor fi din nou în condiții bune primăvara următoare, se recomandă următoarele pregătiri pe timpul iernii:

  1. Îndepărtați în mod regulat frunzele căzute pe cadrul de cățărare, tobogan sau leagăn. Frunzele umede și putrede pot face cadrul de cățărat din lemn foarte alunecos.
  2. Toate materialele și învelișurile Jungle Gym sunt concepute pentru utilizare în aer liber. Cu toate acestea, în condiții de vânt foarte puternic și în combinație cu înghețul, vă sfătuim să aduceți temporar în interior prelata acoperișului. Acest lucru se aplică la Jungle Lodge, Villa, farm, Castle și Hut. Căutați o nouă prelată pentru acoperiș? O prelată nouă sau înlocuirea ei găsiți în webshop (magazinul online).
  3. Accesoriile detașabile precum șezutul leagănului, steagul Jungle Gym, StarOscope, PeekOscope, Fun Phone (telefonul distractiv), Bucket (găleata) etc sunt de asemenea protejate împotriva influențelor vremii. Pătrați accesoriile cadrului de cățărat în interior pe perioada iernii și vor rămâne ca noi până la sfârșitul acesteia. Este timpul pentru accesorii noi? Vă puteți alege favoritele în categoria ”accesorii”.
  4. Acoperiți cutia de nisip cu prelata inclusă în complexul de joacă, pentru a preveni vizitele nedorite ale pisicilor de exemplu care ar putea folosi cutia cu nisip în alt scop. Cu prelata pentru groapa de nisip ploaia poate spăla nisipul iar umezeala se evaporă. În acest mod, nisipul rămâne ventilat, proaspăt, uscat și fără miros. Nu acoperiți cutia de nisip cu o poliță sau capac, deoarece acest lucru poate cauza formarea de mucegai. Dacă nu mai aveți prelată pentru groapa de nisip, sunt de asemenea disponibile în webshop (magazinul online).
  5. În timpul sezonului rece de iarnă, copiii probabil nu vor fi tot timpul afară la locul de joacă din grădină, dar când totuși merg afară, cel mai bine este ca totul să fie verificat. Verificați în mod regulat dacă șuruburile și piulițele sunt strânse bine și dacă este nevoie strângeți-le. Lemnul este un produs natural și funcționează conform fluctuațiilor de temperatură și umiditate. Citiți sfaturile din blog-ul anterior de aici cu privire la întreținerea cadrului dumneavoastră de cățărare din lemn.

Notă: Scoateți copiii în aer liber zilele acestea!

Pe perioada iernii zilele sunt mai scurte și mai puțin însorite. Aceasta înseamnă mai puțină vitamină D. Poate părea
contradictoriu, dar totuși, scoateți copiii în aer liber în mod regulat. Mergeți la pădure sau la zoo. Sau îmbrăcați-i cu o haină groasă de iarnă și jucați jocuri active afară în grădină, asta îi va încălzi imediat! Pe perioada iernii luați măsuri suplimentare de siguranță. Poate deveni alunecos, iar sub o cantitate mare de frunze se pot ascunde pietre. Îndepărtați-le și verificați grădina în mod regulat dacă îi lăsați pe copii să se joace aici.

Este greu să-i convingeți să se joace afară? Oferiți-le cadou un accesoriu colorat din complexul de joacă Jungle Gym
și încurajați-i să meargă afară să se joace! Schimbați șezutul leagănului cu o bară sau adăugați o frânghie de cățărat. Vă puteți orienta și spre module suplimentare de extensie a cadrului de cățărare. Toate extensiile cadrului de cățărare sunt provocatoare, stimulative și oferă un plus de aventură locului de joacă din grădina dumneavoastră. Cadrul de cățărare va fi ca nou.

Este cadrul dumneavoastră de cățărare complet protejat împotriva intemperiilor iernii? Verificați toate sfaturile și
trucurile. Aveți întrebări sau completări la aceste sfaturi? Vă rugăm să ne contactați oricând!

Cautați echipament pentru locul de joacă din spații publice? Toate proiectele Hy-Land sunt testate de către TÜV Rheinland și oferă o varietate de locuri de joacă și de șezuturi pentru leagăne.