A te putea juca pe un teren de joacă reprezintă o experiență palpitantă pentru un copil în creștere. Locurile de joacă oferă multe modalități de dezvoltare a capacității motorii fine, a abilităților sociale și reprezintă o bună sursă de exercițiu. Copilul poate nu are preferință pentru un teren de joacă din interior sau unul exterior, dar ca părinte sau îngrijitor, este bine de știut cum să le compari.

Beneficiile unui loc de joacă interior: siguranță și igienă

Locurile de joacă din interior prezintă câteva avantaje. Un lucru bun despre locurile de joacă din interior este acela că sunt accesibile în orice anotimp. Este foarte probabil ca acestea să aibe spații destinate să stimuleze imaginația și creativitatea, precum jocul de rol. De asemenea au o probabilitate scăzută de rănire deoarece multe asemenea locuri sunt echipate cu perne, gropi cu mingi și saltele. Dacă vă preocupă germenii, locurile de joacă din interior sunt mult mai igienice decât cele din exterior datorită faptului că acestea sunt curățate în mod regulat.

Beneficii ale jocului în lumina Soarelui

Locurile de joacă au de asemenea multe avantaje. Lucrul pe care oricine, fie tânăr fie în vârstă, îl poate lua dintr-ul loc de joacă exterior este aportul de vitamina D. Singurele surse de unde oamenii pot lua vitamina D sunt lumina solară. Copiii au nevoie de 400-600 IU pe zi pentru a-i ajuta în dezvoltarea solidă a sistemului osos. Vitamina D este importantă și la adulți deoarece previne bolile cardiace.

Beneficii pentru vedere

S-au făcut câteva studii cu privire la beneficiile locurilor de joacă în aer liber. Unul dintre aceste studii a demonstrat îmbunătățirea vederii, scăzând riscul de miopie la copii și adolescenți. Un alt studiu a demonstrat atenție crescută în domenii diferite dovedită prin capacitate crescută de a învăța, de a absorbi și a reține informații. Aceste rezultate au fost asociate unui nivel crescut al vitalității și performanței.

Beneficii ale activității fizice

Locurile de joacă din exterior au mai mult spațiu pentru implementarea activității fizice. Acestea au mai mult loc între elemente/structuri, acordându-le copiilor mai mult spațiu de trecere între activități. Copiii care se joacă afară în mod regulat au mai puține șanse de a deveni supraponderali. Locurile de joacă exterioare oferă o mare varietate de structuri de cățărat care poate ajuta la îmbunătățirea rezistenței fizice și la dezvoltarea abilităților motorii ale copiilor.

Beneficii ale experiențelor multi-senzoriale

Locurile de joacă exterioare oferă experiențe multi-senzoriale. Copiii se pot juca și se pot conecta cu natura în același timp. Această experiență stimulează dragostea pentru exterior de la vârstă fragedă. Copiii învață să aprecieze natura în timp ce se dezvoltă și în acest mod scade riscul de supraîncărcare senzorială datorată diferitelor medii cu expunere minimă. Jocul afară în mod regulat a demonstrat stres și oboseală scăzută.

Beneficii ale reducerii timpului în fața ecranului

Știați că în Statele Unite un copil petrece circa șase ore pe zi în fața ecranului între casă și școală? Permite-ți copilului vostru să se joace în mod propice pentru a-și stimula gândirea și corpul departe de ecran. Este important în dezvoltarea copilului să se poată juca într-un loc destinat jocului, fie interior, fie exterior. Fiecare tip de loc de joacă are oferte exclusiviste, dar ambele au avantaje care vor crea amintiri de durată.

Sursă: https://www.tfharper.com/outdoor-vs-indoor-playgrounds/

https://www.nordinova.ro/beneficii-ale-locurilor-de-joaca-din-exterior-versus-cele-din-interior