Vă aduceți aminte de vremurile trecute? Căsuțe de joacă, leagăne, tobogane… echipamentele de joacă pentru copii au un efect magnetic asupra lor. Lumea este o junglă!

Studiile recente arată că în zilele noastre se acordă tot mai puțin timp jocului în aer liber, deși copiii se dezvoltă mai mult jucându-se afară. Noile cercetări ne oferă date interesante despre beneficiile pentru sănătate.

”În timpul jocului în aer liber, copiii învață să comunice cu colegii lor și învață să-și rezolve problemele dintre ei.”

Vă vom spune 13 motive pentru care să achiziționați un cadru de cățărare de înaltă calitate pentru grădina dumneavoastră.

  • Joaca în aer liber și aerul proaspăt sunt necesare pentru creier

Studiile arată cum copiii care se joacă afară au rezultate mai bune la școală în ceea ce privește de exemplu: scrisul,
matematica, gândirea critică și ascultarea. Efectele activității în aer liber asupra creierului sunt necesare pentru refacerea și producerea de neuroni. În timpul efortului se creează un anumit neuron care afectează sistemul de
memorie. Acești neuroni au un impact imens asupra capacității de concentrare a copiilor. Jocul în aer liber este foarte sănătos și distractiv!

  • Joaca în aer liber este sănătoasă atât pentru corp cât și pentru minte

Fiind activ în aer liber îmbunătățește coordonarea, echilibrul și dezvoltarea fizică. Prin cățărare copiii învață să
ia hotărâri. Un loc pentru joacă îi pune pe copii în mișcare și prin urmare le întărește mușchii, îi face flexibili, le îmbunătățește abilitățile motorii și condiția fizică. Exercițiile fizice neadecvate pot duce la mișcări rigide, căderi mai frecvente, frică de înălțime, nesiguranță și performanță scăzută în educație. Șă nu mai menționăm faptul că în ziua de astăzi mulți copii suferă de obezitate.

Să se joace, să se cațere, să se târască, să sară, să alerge, să cadă și să se ridice în fiecare zi este foarte important
pentru copii. Cercetările au arătat că copiii care petrec mult timp în aer liber, mai târziu în viață, vor fi mai puțin predispuși la afecțiuni precum: boli cardiace, diabet și osteoporoză, oase slabe și sistem imunitar scăzut.
Așadar, asigurați-vă că își iau porția zilnică de joacă în aer liber.

  • Joaca afară, în razele Soarelui, pentru vitamina D

copii soare

Cercetările recente ale olandezilor arată faptul că unul din trei copii are carențe de vitamina D, ceea ce poate duce la
slaba dezvoltare a oaselor și a sistemului imunitar. Absorbția de lumină solară suficientă este importantă pentru ciclul mâncat – dormit.

Cercetările recente care au avut loc în China au arătat faptul că fiind afară, în aer liber, este esențial pentru o
dezvoltare corectă a ochilor. Sfatul este de cel puțin două ore pe zi, deci joaca în aer liber este întotdeauna o idee bună!

  • Joaca pe un cadru de cățărare pentru exersarea abilităților sociale

Joaca împreună este întotdeauna distractivă. Atât copiii dintr-o clasă cât și copiii din cartierul dumneavoastră vor adora să se joace pe Jungle Gym. Astfel vor învăța să lucreze împreună, de exemplu prin inventarea unor jocuri ceea ce este benefic pentru dezvoltarea creativității. Prin aceste jocuri, copiii vor fi deseori în competiție unii cu alții. Câștigând sau pierzând își vor dezvolta încrederea în sine, abilitățile emoționale și vor învăța să cadă (sau să-și atenueze căderea)
și să se ridice din nou!

  • Un cadru de cățărare din lemn stimulează imaginația naturală a copiilor

La locul de joacă copiii învață să fie creativi și își vor folosi din plin imaginația. Realitatea dispare și într-o
clipită locul de joacă devine un castel din basme sau corabia piraților. Și pentru acel zâmbet facem toate acestea!

  • La un loc de joacă, copiii devin adevărați exploratori

Complexul Jungle Gym este proiectat să stimuleze imaginația și creativitatea și să ajute la descoperirea unor lucruri
noi în lume. Prin faptul că se joacă afară, în natură, copiii devin exploratori fantastici. Nu doar prin imaginație naturală. Aceștia vor vedea și vor găsi materiale variate la și în jurul cadrului de cățărare precum: nisip, crengi, pietre, apă și scoici.

  • Joaca pe un cadru de cățărare este o alternativă atractivă ecranului

Noua tehnologie din zilele noastre ne oferă cu siguranță unele beneficii necesare. Totuși, doctorii ne sfătuiesc cu
fermitate să nu stăm prea mult în fața ecranului, acest lucru poate fi dăunător pentru copii. Așadar, aceștia ne sfătuiesc să petrecem cel mult două ore în fața ecranului în afara orelor de școală. Un sfat foarte bun pentru distracție în aer liber!

  • Reduce stresul și gestionează mai bine stimulentele

Copiii care suferă de probleme de concentrare nu se pot focusa, pentru ei școala este mai grea și mai stresantă.
Copiii cu multă imaginație și energie își pot folosi energia mult mai bine într-un mediu deschis, în aer liber, decât într-un mediu închis, în interior. Joaca afară stimulează dezvoltarea creativității naturale și ajută la reducerea stresului și la o mai bună gestionare a stimulilor.

  • Copiii vor dormi ca bebelușii după o zi lungă de joacă în aer liber

copilul doarme

Consumă multă energie cățărându-se, alunecând pe tobogan, legănându-se, sărind, râzând și alergând. După o zi lungă
petrecută în aer liber copiii devin evident obosiți atât fizic cât și psihic. Ca urmare, vor dormi mult mai bine!

  • Vei avea timp pentru alte lucruri când copiii se joacă afară în grădină

Niciodată nu ți-a fost mai ușor să te ocupi de treburile zilnice în timp ce copiii se joacă în grădină toată ziua. Nu veți fi ocupată cu copiii când aceștia se joacă singuri în grădină, iar dvs puteți să-i supravegheați.

  • Toate lucrurile rămân frumoase și curate

Când copiii se joacă afară, toate rămân curate și îngrijite în casă. Nu e o problemă dacă umbli cu limonadă sau firimituri de pâine dacă acest lucru se întâmplă afară, în iarbă. Perfect!

  • Ai multe lucruri de ales la complexele de cățărat

Știai că îți poți proiecta singur propriul Jungle Gym? Sunt multe posibilități pentru un cadru de cățărare din lemn. Poți
alege un complex mic sau unul mare, cu leagăne, un mini magazin sau o bară de pompieri. Poți oricând reînnoi turnul cu accesorii sau îi poți atașa un modul nou cum ar fi barca sau trenul. Jucați-vă împreună XOX (Tic-Tac-Toe), folosiți
volanul, stabiliți transport în vârf cu ajutorul găleții sau puteți comunica între voi cu ajutorul tubului de vorbit.

  • Doar pentru că este atât de distractiv

Sunt multe motive pentru a alege un cadru de cățărare sau un set de leagăne. Cel mai important motiv este acela că copiii îl adoră și se distrează foarte mult jucându-se în el. Echipamentul complexului de joacă ține ani de zile. Copiilor voștri le vor plăcea foarte mult, indiferent ce vârstă au. Și vouă vă va plăcea!

Toate cadrele noastre de cățărat sunt potrivite pentru copiii de la trei până la zece ani și sunt certificate din punct de vedere al siguranței.

Aveți întrebări sau aveți nevoie de ajutor suplimentar? Echipa noastră care se ocupă de relații cu clienții vă va informa cu plăcere despre tot ce ține de echipamentul nostru pentru spații exterioare.

Sursă:  De ce să le cumperi copiilor un cadru pentru cățărare