În ultima noastră postare pe blog am împărtășit cu voi ”12 motive pentru care să le cumpărați copiilor un cadru pentru cățărare”. Studiile recente au arătat că datele se înrăutățesc din ce în ce mai mult. Tot mai puțin timp se alocă jocului în aer liber. Copiii petrec mult timp la școală, iar după ore sunt duși la diferite cluburi, dar copiii se dezvoltă mai mult jucându-se afară. Noile cercetări din acest an ne dezvăluie informații interesante noi despre beneficiile pentru sănătate.
”În timpul jocului în aer liber, copiii învață să comunice cu colegii lor și învață să-și rezolve problemele apărute între ei.”
”Unui grup de 73 de copii de vârstă mică li s-au dat senzori în timp ce se jucau afară. Este pentru prima dată când s-au înregistrat date despre comportamentul la joacă al copiilor Avantajul este că joaca copiilor în curtea școlii nu a fost îngrădită de cercetătorii observatori. S-a dovedit că copiii care se joacă în grupuri mici pentru o perioadă mai lungă de timp dezvoltă legătură mai profundă între ei, sunt mai bine văzuți ca indivizi și pot fi ei înșiși fără să fie imediat corectați.”
Vitamina D și aerul proaspăt
Am menționat deja câteva avantaje ale jocului în aer liber în postarea noastră anterioară pe blog: absorbția de vitamina D, dezvoltarea și practicarea abilităților motorii și inhalarea aerului ”sănătos”. Cercetările recente care au avut loc în China au arătat faptul că fiind afară, în aer liber, este esențial pentru o dezvoltare corectă a ochilor. Sfatul este de cel puțin două ore pe zi, deci joaca în aer liber este întotdeauna o idee bună!
Lecția ”cum să cazi”?
Fundația pentru Protecția Consumatorilor și Siguranță din Țările de Jos susține faptul că joaca în aer liber este esențială pentru abilitățile motorii și chiar te învață cum să cazi. În ultimii ani, numărul copiilor care au rămas cu leziuni în urma căderii a crescut la 39.000. Datele arată că un număr de 3.000 de copii trebuie spitalizați după o cădere. Și asta, cel mai probabil din cauza unei contuzii sau din cauza ruperii unei încheieturi sau a brațului. În cadrul acestei pregătiri copiii învață ca în cazul unei căzături să nu-și țină mâinile înainte, ci să le țină în fața ochilor/feței. Se preconizează că în urma acestei pregătiri, numărul copiilor cu leziuni va scădea la jumătate.
Beneficii fizice
Exercițiile fizice asigură dezvoltarea sănătoasă a forței mușchilor, agilitatea și flexibilitatea. Și să nu mai menționez faptul că în ziua de azi copiii suferă de obezitate. Să se joace, să se cațere, să se târască, să sară, să alerge, să cadă și să se ridice în fiecare zi este foarte important pentru copii, pentru acum dar și pentru mai târziu când vor fi mari. Cercetările au arătat că copiii care fac suficientă mișcare sunt mai puțin predispuși la anumite afecțiuni precum: boli cardiace, diabet și osteoporoză, oase slabe și sistem imunitar scăzut. Așadar, asigurați-vă că își iau porția zilnică de joacă în aer liber.
Reducerea stresului și gestionarea mai bună a stimulentelor
Copiii care suferă de probleme de concentrare nu se pot focusa, pentru ei școala este mai grea și mai stresantă. Copiii cu multă imaginație și energie își pot folosi energia mult mai bine într-un mediu deschis, în aer liber, decât într-un mediu închis, în interior. Joaca afară stimulează dezvoltarea creativității naturale și ajută la reducerea stresului și la o mai bună gestionare a stimulilor. Copiii se pot juca în siguranță afară în propria grădină sau lângă propriul echipament de joacă.
Exercițiul fizic și aerul de afară sunt necesare pentru creier
Cercetările au arătat faptul că copiii activi care se joacă în aer liber au rezultate mai bune la scris, aritmetică, gândire critică și ascultare. Efectele exercițiilor fizice asupra creierului sunt necesare pentru refacerea și producerea de neuroni. În timpul efortului se creează un anumit neuron care afectează sistemul de memorie. Acești neuroni au un impact imens asupra capacității de concentrare a copiilor. Jocul în aer liber este foarte sănătos și distractiv pentru copii!
Lumină naturală suficientă pentru ceasul biologic
Legănatul înainte și înapoi, miile de alunecări pe tobogan sau construirea castelelor de nisip; indiferent de ceea ce fac copiii afară, aceștia sunt expuși luminii solare. Absorbția suficientă de lumină naturală este importantă pentru ciclul mâncat – dormit.
Cum îi faci pe copii să iasă afară?
Un prim pas important este crearea unui spațiu de joacă în grădină (mic sau mare). Gândiți-vă la jocuri creative cu mingea de plajă de la Jungle Gym, împingeți-i în leagăn sau prindeți-i când coboară pe tobogan. Oricând puteți reînnoi turnul de joacă cu accesorii sau puteți să-i atașați un nou modul. Jucați-vă împreună jocul Tic-Tac-Toe (XOX), aranjați transportul până sus cu Bucket (Găleata) sau puteți comunica între voi prin Talking Tube (tub de vorbit).
Dacă sunteți în căutarea unui complex de joacă cu certificări pentru locuri publice, vizitați pagina web a mărcii Hy-land Professional Playgrounds pentru complexe de joacă profesionale. Aceste proiecte sunt testate de TüV Rheinland. Această marcă vă oferă de asemenea o varietate de echipament pentru locurile de joacă, echipament de joacă cu leagăn și șezut liber pentru leagăn.
Ultimele comentare