Este elementul care nu poate lipsi de la orice loc de joaca, pe langa faptul ca are multe domenii de aplicare, dar cel mai important este ca in orice situatie, in centru sta distractia si jocul!

Dar cum este toboganul bun?

In primul rand, este sigur.

Toate produsele de pe site-ul www.tobogan.ro,  sunt testate si sunt certificate de catre institutii abilitate. AGMI, TÜV, TÜV-KERMI, DEKRA si acestea sunt documentate prin certificate emise.

Aceste testari si certificai garanteaza, ca în domeniul de aplicare care este mentionat-folosinta publica sau cea rezidentiala-in cazul in care cerintele de instalare si folosire sunt respectate, atunci ele pot fi folosite in siguranta.

Din punct de vedere a sigurantei, un aspect important mai este alegerea corecta a pavajului, ceea ce in cazul locurilor publice este obligatoriu la instrumente cu cadere de peste 1 m, iar in cazul locurilor de joaca rezidentiale este doar recomandat. Despre acest aspect, puteți primi informații mai detailate la: www.dalecauciuc.ro

În al doilea rand: adecvat scopului

Este important de avut in vedere, ca produsul vizat va fi folosit in interior sau in exterior. Cele fabricate pentru exterior sunt bune si pentru interior, invers insa nu intotdeauna este adevarat. Cele fabricate pentru interior pot să se decoloreze, se pot rupe, sau se pot slabi, daca este expus la razele soarelui sau la ingheturi pe timp de iarna.

Trebuie avut in vedere, deasemenea, daca acest instrument de joaca va fi folosit intr-o gradina particulara, sau va fi accesibil pentru multi copii, adica intr-un complex de joaca pe domeniu public. In acest caz din urma, nu sunt bune toboganele care au doar certificare pentru uz rezidential (EN71), deoarece ele sunt proiectate doar pentru folosirea lor de catre cativa copii, sub supravegherea atenta a parintilor sau a insotitorilor.

La locurile de joaca publice, unde ele pot fi accesate de oricine, este nevoie de o constructie mult mai masiva, nu doar datorita fluxului intens de copii, ci si datorita faptului , ca aici ele pot fi folosite contrar instructiunilor (urcarea pe ele cu bicicleta, cu scateboardul, etc ) sau exista pericolul vandalismului. In asemenea situatii, trebuie ales toboganul care are certificat pentru uz public (EN1176)

Acestea, in general, sunt produse din otel inoxidabil, din poliester armat cu fibra de sticla, sau din polietilena cu zid dublu fabricata cu tehnologie rotativa.

In al treilea rand: are marimea corecta

La alegerea marimii, trebuie sa avem in vedere urmatoarele parametrii: varsta copilului, spatiul disponibil si inaltimea de pornire. Pentru copii sub varsta de 3 ani, recomandam tobogane cu inaltime de pornire sub 1 m, acestea se pot cumpara impreuna cu scara, se pot monta cu usurinta si sunt si accesibile la pret. In cazul in care dorim sa cumparam unui copil care are varsta peste 3 ani, atunci avem o multime de posibilitati si variante. De exemplu, tobogan curbat, tobogan spiralat, tobogan cu apa, etc. Fanteziei ii sta in cale doar spatiul destinat jocului! Deoarece pentru folosirea ei in siguranta,este recomadat sa se lase 1-1 m in ambele parti laterale, iar in zona de aterizare sa se lase un spatiu de 2 m.

Inaltimea de pornire, sau altfel spus, inaltimea de asezare este important de respectat, ca unghiul toboganului sa nu fie nici prea mare, ca atunci poate fi periculos si sa nu fie nici prea mica, ca in acest caz poate sa devina prea plicitisitor copiilor.

Inaltimea de pornire este intotdeauna specificat la fiecare produs in parte la descrierea produsului.

Din webshopul nostru poti comanda simplu si usor oricare model dorit de tobogan iar daca nu ai reusit sa alegi colegii nostrii va stau la dispozitie cu sfaturi si recomandari utile.

Speram ca veti alege toboganul mult iubit cu ajutorul sfaturilor noaste descrise mai sus.

Echipa de la tobogan.ro va doreste joc cu voie buna si multa sanatate copiilor si parintilor!

Emi Vajna                                        www.tobogan.ro