13 aspecte importante cu privire la siguranta locurilor de joaca

Fiecare copil merita un spatiu de joaca in conditii de siguranta! Prin urmare, NORDINOVA vrea sa ajute copii sa se joace in siguranta. Va recomandam sa urmati aceste principii, si fiecare joc trebuie inspectat cu atentie inainte de a folosi de cei mici.

  1. Supravegherea copiilor de catre parinti sau insotitori este esentiala. Opriti actiunile nazdravane inainte ca cineva sa fie ranit!
  2. O caracteristica cheie al ansamblelor de joaca este rezistenta lemnului. Grinzile sunt de o importanta deosebita pentru stabilitatea jocului, deci utilizati grinzi de cel putin 9×9 cm, care sa fie cimentate sau prinse cu ancore la sol. Astfel baza locului de joaca va fi foarte solid si oscilatiile laterale pot fi reduse la minim, decat utilizand materiale mai putin solide. Picioarele in forma de A sunt de asemenea importante, deoarece aceasta asigura o pozitie sigura pentru bara transversala a leaganelor.
  3. La cumpararea accesoriilor tineti cont de marcajele de varsta. Inlocuiti in mod regulat accesoriile corespunzatoare dupa cresterea copiilor. Copiii cu varsta mai mica de 5 ani sa nu se joace cu nimic care are inaltime mai mare de 1,5 metri. Daca nu se pot urca pe un perete de catarat sau leagan, inseamna ca sunt inca prea mici pentru a se juca cu ele.
  4. La alegerea turnurilor trebuie luat in cosiderare spatiul disponibil din curte. In jurul turnurilor este necesara o zona libera si curatata de aproximativ 1,5 m. Aceasta distanta trebuie respectata si in cazul portiunilor proeminente cum ar fi toboganul. In zona spatiilor de leganare sa pastram un spatiu dublu si in fata si in spate.
  5. In cazul unei caderi, pamantul moale protejeza copilul, dar pamantul si iarba nu este suficienta in toate cazurile. Multi oameni trec peste acest aspect si nu da atentie zonei care poate fi aranjat in mod corespunzator. Se pot utiliza mulci, rumegus de lemn, nisip sau pietris chiar si in zonele de siguranta de 1,5 m in jurul locului de joaca. Grosimea de umplere trebuie sa fie intre 20-30 cm in functie de materialul implicat.
  6. Asigurati-va ca materialul lemnos al ansamblului nu contine crapaturi sau distante intre 7 si 23 cm. In astfel de crapaturi, spatii sau locuri periculoase, copiii devin usor prinsi in capcana.
  7. Invatati copilul cum sa se joace in siguranta!
  • Uita-te in jurul tau!
  • nu fugi catre zona de leganare
  • imparte si cu alti copiii locul de joaca
  • nu te legana pe leagan umed
  • fii dragut si atent cu altii
  1. Sa separam locurile de joaca intre ele astfel evitand coloziunile cu un accesoriu sau partener de joaca
  2. Asigurati ambele capete ale cablurilor si lanturilor astfel ele nu se pot incrucisa!
  3. Asigurati-va ca fiecare carlig si carabina  se inchide corect! Din cauza inchiderii necorespunzatoare a carligelor leaganul poate sa cada sau sa se agate de haina copilului, astfel deteriorandu-le.
  4. Controlati locul de joaca, asigurati-va de integritatea incintei, strangeti elementele de fixare slabite – suruburi ,lanturi si frangii. Asigurati-va ca echipamentul este in stare buna.
  5. Asigurati-va ca locul de joaca are toate limitarile necesare mai ales in zonelor cu inaltime mai mare de 1m. Indepartati corpurile straine din jurul locului – pietrele, radacinile, alte jocuri etc.
  6. Copiii nu pot folosi terenuri de joaca uzate, neglijate. Indepartati aceste jocuri cat mai repede posibil!