Informatii importante privind materialul lemnos JungleGym a produselor achizitionate de la Nordinova srl

 

 

 

Atunci cand ne amenajam gradina sau achizitionam un loc de joaca de exterior pentru copii, este important de stiut, ca materialul lemnos ce caracteristici are, ce pretentii putem sa avem pe parcursul a mai multor ani de la acest material. Sunt cateva caracteristici care sunt naturale.

 

 

 

In continuare,enumeram cateva dintre aceste caracteristici, ca sa stim ce este normal si ce nu.

 

 

 

 Scurgere de rasina:

 

 

 

Pe parcursul prelucrarii si a depozitarii, lemnul mai lucreaza, datorita acestui fapt pot aparea picaturi de rasina, scurgeri. Acesta este un fenomen natural si normal. Daca este cazul, indepartati-le usor cu unghia sau cu terpentina.

 

 

 

 Diferenta de culoare, nuanta:


Fiecare copac are alta forma, nuanta, dimensiune. La materialul lemnos prelucrat diferentele de nuante sunt fenomene naturale si normale, care datorita expunerii la soare se vor egala.

 

 

 

Crapaturi

 

 

 

Datorita diferentelor de densitate a materialului lemnos, acesta nu se usuca si nu se dilata egalat. Acest fenomen, respectiv diferentele ulterioare de temperatura, pot cauza crapaturi vizibile pe suprafata lor. Aceste crapaturi nu influenteaza calitatea lor de constructie sau stabilitatea stalpurilor.

 

 

 

Ciuperci si mucegai


In cazul temperaturilor ridicate pentru perioada indelungata, pe suprafata materialului lemnos pot aparea pete de nuanta albastru-gri. Aceste modificari sunt cauzate de spora ciupercilor din aer si sunt doar superficiale, ele nu influenteaza structura lemnului sau rezistenta ei. Petele acestea de multe ori vor disparea de la sine datorita modificarilor conditiilor meteorologice, dar se pot curata si manual.

 

 

 

Eruptie de sare pe suprafata materialului lemnos impregnat

 

 

 

Materialul lemnos impregnat la presiune mare are tendinta sa cauzeze eruptii de sare din solutia de conservare de impregnare care impreuna cu rasina naturala apare pe suprafata lemnului. Aceste modificari sunt doar superficiale, nu influenteaza structura si stabilitatea lemnului.

 

 

 

Conservare

 

 

 

Produsele confectionate din lemn de brad de padure si molid sunt neprotejate impotriva bolilor si a putrezirii. Vopselele sau lacurie nu dau protectie maxima. De aceea,marea majoritate a produselor comercializate de catre societatea noastra sunt din lemn saturat. Produsul este impregnat la presiune mare, procedura consta din introducerea de sare la presiune mare in lemn. Aceasta procedura este repetata de cateva ori, cu o solutie de impregnare crom-free, astfel confera protectie indelungata lemnului. Materialul lemnos tratat astfel, va primi culoare verzuie. Acest tratament nu da protectie impotriva razelor UV, este recomandat vopsirea ei cu vopsea pe baza de apa pentru exterior.